Værd at vide om energiforbedringer og SKAT

Energiforbedringer er et emne, som i den grad er kommet på dagsordenen de seneste år. Det hænger selvfølgelig sammen med det øgede fokus på klimaet. Alvoren er efterhånden ved at gå op for den gennemsnitlige dansker. Har du også langt om længe indset, at vi alle har et ansvar for vores fælles klima, så kan du aktivt gøre noget for at sætte en stopper for den igangværende klimakrise. Som du måske har regnet ud, så skal det nu handle om energiforbedringer og dertilhørende fradragsmuligheder.

Energiforbedringer gavner klima og pengepung

I vores klimabevidste tider er der al mulig god grund til at tænke i energiforbedringer. Ved at foretage forskellige forbedringer kan man nemlig ikke kun skåne klimaet. Man vil på den lange bane også kunne spare en masse penge. Din bekymring er måske, om du har råd til at investere i energiforbedrende boligtiltag. Til dette er det vigtigt at nævne, at der er op til flere muligheder for at få både fradrag og tilskud. Helt generelt er der to muligheder – henholdsvis håndværkerfradrag og tilskud fra energiselskaber. Vi omtaler kort disse muligheder i de næste par afsnit.

Håndværkerfradrag

Du har med garanti hørt om dette fradrag før, men har du endnu ikke taget aktiv del i det, så skal du gøre det nu. Det er takket være dette fradrag muligt at trække løn til diverse energiforbedringer fra i skat. Dog er det ikke muligt at få skattefradrag for alle håndværkerydelser. Udskiftning af vinduer, reparation af solceller, installation af varmepumpe m.v. er eksempler på ydelser, som kan trækkes fra i skat. Du kan finde den komplette liste på skat.dk. For at få glæde af håndværkerfradraget skal det indberettes i TastSelv inden den fastlagte deadline. Såvel den aktuelle grænse som deadline kan variere fra år til år. Hold dig derfor up-to-date med dette.

Tilskud fra energiselskaber

Foruden håndværkerfradraget kan du muligvis få tilskud fra et lokalt energiselskab. De fleste energiforbedrende tiltag er omfattet af denne ordning, hvorfor det bestemt kan betale sig at søge tilskud. Det er dog værd at nævne, at tilskudsstørrelsen afhænger af, hvad du får lavet, hvor stor en energibesparelse der opnås, og hvorvidt tiltaget overhovedet er omfattet af denne fine ordning. I bund og grund bestemmer du selv, hvilket energiselskab du tager kontakt til, så hvad venter du på? Google er din bedste ven, når de lokale energiselskaber skal findes.

Sæt prikken over i’et med LED belysning

LED belysning – herunder LED projektører – er som udgangspunkt ikke fradragsberettiget. Denne form for belysning er ikke desto mindre en hensigtsmæssig investering. Belysningen byder på et meget lavt energiforbrug, hvilket ikke kun vil blive tilgodeset af klimaet, men også af din pengepung. LED belysning er fremtiden, så hvorfor ikke hoppe med på bølgen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *